Espectacles produïts

MASCARÓ DE PROA

Música Original: Joan Figueres. Veus: Lídia Pujol, Elena Copons, Rosa Cadafalch, Abdelghani El Molghy. Col·laboració guió: Joan Soler i Amigó. Vestuari: Pau Fernández

Cançons i melodies de vora mar ens porten a fer un viatge per aquest món tant nostre que és la Mediterrània . Pre-estrenat  a Toulouse el desembre del 1998 i estrenat al Centre Cultural de la Caixa de Terrassa i al Centre Cultural de Sant Cugat del Vallès, al gener del 1999.

DANSES DEL RENAIXEMENT

Fragments de l’Orquésographie. Thoinot Arbeau

Estrenat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya, amb la Capella Virreial dirigida por Jordi Reguant. Any 2000.

AI  QUE  EM  MULLO !

Premi al millor espectacle de carrer al “Festival de carrer de Leioa (Bilbao)”. Any 2002.

És un espectacle de dansa que tracta de moments i situacions quotidianes i reals, portades a un àmbit on l’aigua com a element serveix de nexe d’unió entre el ballarí i l’espectador.

Estrenat a la plaça del Conservatori de Sant Cugat del Vallès. Any 2001.

PERET  PINTOR

En Peret emprèn un viatge per les quatre estacions: pel camí es trobarà amb els colors, els observarà, els barrejarà, els repintarà, en buscarà de nous.

Estrenat al Teatre Alegria de Terrassa. Any 2001

ALÇA  MANELA !

L’Espectacle està composat per un conjunt de danses que repassen diferents gèneres, amb la participació del públic i que vol ser una mostra de les diferents maneres de ballar que hi ha a Catalunya.

Estrenat a Canet de Mar. Any 2001.

RIU  AVALL. Del Pirineu a l’Ebre

Un fotògraf vol aconseguir  una instantània a l’abraçada que fa el riu Ebre, al mar Mediterrani….

Estrenat al Teatre  Auditori de Granollers. Any  2002.

TRÍADE

Música original:  Joan Figueres. Veus: Lídia Pujol, Silvia Comas, Rosa Cadafalch, Pep Ferrer. Escenografia:  Carme Malaret. Vestuari : Mercè Paloma.

L’Art Romànic ens ha servit de punt de partida i de font d’inspiració i ens proposem reflectir la seva simbologia. El nostre objectiu no és una lectura historicista de l’època, ans al contrari. Volem fugir de la mera erudició per a poder traspassar aquesta pell fina de dades, noms i llocs per tal d’endinsar-nos en aquest món .

Reestrena en el Claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès. Any 2003.

EL GEST MUSICAL DE JOAN MIRÓ

L’Espectacle que presentem, ens acosta a una faceta poc coneguda de Joan Miró a través dels seus apunts, cartes i entrevistes. La intensitat en que vivia la música i la manera com la música afectava la seva vida i la seva obra.

Estrenat al Teatre Municipal de St. Esteve de Palautordera. Any 2004.

JO – LIDAIS

Dues parcel·les veïnes d’un càmping amb gent molt diferent, es veuran obligats a compartir situacions matí, tarda i nit…Mai ningú ha dit que la convivència sigui fàcil.

Estrenat al “Festival Umore Azoca, feria de artistas callejeros de humor en Ike berri plaza, Leioa (Bilbao). Any 2004.

CAMINS  I  CORRIOLS

Texts :Jaume Cela Veu: Rosa Cadafalch

Un dia de vacances al carrer. Des de que surt el sol, fins a negre nit. Es balla al carrer i al mercat, a l’aire lliure i al jardí, al riu i a la seva ribera, a la plaça i al seu entorn.

Estrenat al Teatre Municipal de Sant  Esteve de Palautordera. Any 2005.

4 i 1  CINC !

Texts: Jaume Cela . Veu: Rosa Cadefalch

És un espectacle sobre els quatre elements: l’aigua, el vent, la terra i el foc. I un cinquè que és el resultat del nostre llenguatge contemporani, actual i viu. Ballem a partir d’ells i amb ells.

Estrenat al Teatre Municipal de St. Esteve de Palautordera. Any 2007.

EL JARDÍ ENCANTAT

Peces musicals : Joan Figueres. Col·laboració vestuari: Pau Fernández

Us proposem recuperar el gust per passejar, mirar, escoltar, no fer res… i gaudir de les petites coses de la vida.

Estrenat al Teatre Ponent de Granollers. Any  2009.

ONÍRIC

El món dels somnis i del surrealisme.  Despertar-se suat, angoixat, feliç, amb ganes de deixar el llit o quedar-s’hi. Somni o realitat, en quin temps i en quin espai ens trobem?

Aquest temps i aquest espai és en el que volen endinsar-se.

Estrenat al Centre Cultural de Vilanova del Vallès el maig del 2011

LA VIA CRUCIS

Peces que formen part de l’ADN del nostre folklore: Testament d’Amèlia, Morisca de Gerri de la Sal, Dansa de Castellterçol , una jota…

Música en directe amb Ferran Martínez .

Estrenat al centre Cultural la mercè de Girona l’abril del 2013.

L’ESTRELLA QUE VOLIA TENIR CUA

Basat en un conte de Jaume Cela, musicat per Ferran Martínez, narrat en directe per Clara de Ruste, i dirigit i coreografiat per Factora Mascaró.

Estrena a la Mostra d’Igualada l’abril 2015.

SILENCI… DANSA

Un recull de propostes didàctiques i processos pedagògics creats pels membres de la companyia per ser treballats a les aules de primària.

El silenci i el so de la música, el procediment i l’acció coreogràfica són els elements que se succeeixen al llarg de l’espectacle. Els procediments ens il·lustren com iniciar el treball dels diferents continguts del llenguatge de la dansa que apareixen  durant  l’espectacle. Ens dóna les eines per construir les accions coreogràfiques.

Vilanova del Vallès febrer 2017